BejelentésMindennapi önvédelem
Amat victoria curam

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek


Szavazás
Tisztelt Látogató!

 

Szeretettel üdvözlök mindenkit honlapunkon, ahol szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak, akik úgy érzik, többet tudnának meg kicsit világunk veszélyeiről, a mindennapok nyugalmát fenyegető támadásokról és az azok elleni védekezés lehetőségeiről, az ezekhez kapcsoló témákról, akár csak praktikus ötletek, tanácsok szintjén, akár komolyabban, elméleti, vagy fizikai felkészülés szintjén...

 

Mindennapi világunknak, környezetünknek egyre inkább részévé válik az erőszak. Míg nem is olyan régen csak elvétve, leginkább a média útján értesültünk, találkoztunk erőszakos cselekményekkel, addig ma már megjelent közvetlen környezetünkben, valós, „érinthető” távolságba került hozzánk, s sajnos egyre erőszakosabb formában nyilvánul meg. Áldozatai, elszenvedői főként azok, akik egészségük, fizikai vagy mentális képességeik, állapotuk hiányosságai, vagy felkészületlenségük miatt védekezni, önmagukat, tulajdonukat, szeretteiket megvédeni nem, vagy csak kis mértékben képesek: az idősek, a gyermek- és fiatalkorúak, illetve a nők.

 

Az oldalon a jogszabályi ismeretek mellett bemutatunk jó néhány nem halálos önvédelmi fegyvert és folyamatosan bővülő ötlettárral, önvédelmi tanácsokkal is találkozhat itt nem csak a laikus érdeklődő, de az is, aki mindennapi munkája során találkozik konfliktushelyzetekkel. Kitérünk a mindennapi veszélyforrások felismerésének, elkerülésének lehetőségeire, a kábítószerekre, a fiatalokat, időseket fenyegető veszélyekre.

 

Az oldal célja elsősorban a figyelemfelkeltés, a tájékoztatás, az ismeretek bővítése, az információk megosztása.

 

Az oldal sok hasznos információt gyűjt össze és folyamatosan bővül, aktualizálódik. Fontos azonban kiemelni, hogy a puszta kezes és eszközös önvédelem csakis gyakorlás útján hasznos és biztonságos, nem lehet elsajátítani sem könyvből, sem internetes oldalakról!

 

Bármilyen kérdést észrevételt szívesen fogadunk és megköszönünk.

 


Az önvédelem igénye az egyik legősibb emberi érzés. Az életösztön munkál és az önérzet (ego) is megköveteli - akármelyik nemhez tartozzunk is - hogy elkerüljük a megalázó helyzeteket.


Önvédelmen általában egyfajta fizikai cselekményt értünk, mely alkalmas arra, hogy a minket ért egy- vagy több irányból érkező támadást sikeresen (lehetőleg sérülés nélkül) elhárítsuk és hatékony ellentámadással vagy a helyzetből való kilépéssel a szituációt végleg feloldjuk.

 

Mi az általános?

 

Többnyire e gondolatmenetre épül a harcművészeti iskolák és tanfolyamok jó részének tananyaga, ahol különféle tanácsokkal és helyzetmegoldó technikákkal látják el az érdeklődőket. Sajnos ezek a technikák - melyek oly meggyőzőek voltak az edzőteremben és kiválóan működtek a gyakorló partnerünkön - az életben gyakran csődöt mondanak. Még szerencse, hogy általában elég a környezetünkkel azt tudatni, hogy valamely nagyon hatékony kiképzésen vettünk részt, és ezáltal némi tiszteletre tudunk szert tenni. A valóság azonban az, hogy lelkünk mélyén még mindig ott lakik a félelem és a bizonytalanság.

 

Mi lenne a megoldás?

 

Az önvédelmi képességünk nem csak fizikai felépítésünkön és technikánkon, hanem mentális erőnkön és jelen energetikai szintünkön is alapul. Gondoljunk azoknak a pillanatoknak az érzelmeinkre gyakorolt hatására, amikor úgy véljük, veszélyben forog testi épségünk (pl. bénító félelem érzése).

A fizikai önvédelem: Erő - gyorsaság - technika - taktika edzését foglalja magában.

 

A mentális önvédelem: Az idegrendszer ellenálló képessége a kívülről érkező negatív behatásokkal (stresszel) szemben.

 

 

Kellemes és tartalmas időtöltést kívánunk Önnek az oldalon!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!